neljapäev, 8. detsember 2016

Meie uusaastapidu ehk "Kolmekuningapäeva järelpidu!"

Kohevarsti saame Aivarilt pildimaterjali ka aga väike lühike tagasivaade siis peole. Oh ja ah, sellist pidu nagu kohe ei oskagi kommenteerida :-D Kõike oli kohe.
Kokkuvõttes võib öelda, et kõik läks hästi ja kõik on terved. Ja pillimees saab ka kindlasti terveks. Jumal olgu tänatud.
Aga alusame algusest siis. Kui Levia helistas päev enne kokkulepitud meelelahutajale Toomasele, siis saime kurvad uudised. Toomas nii haige, et suust tuli ainult kähin ning laul ja muusika suure küsimärgi all. Lasime oma tutvused silma alt läbi ja no ühtki nii kiiresti ja soodsat meelelahutajat me ei leidnud. Seega sai peost retropidu - Palli talu vinüülplaadimängijast kõlasid pihlapuu talu vinüülplaadid....
Verivorsti ja kapsast sõime veel pühapäevalgi :-D (Köögis tegid söögi sel korral Merike ja Tuuli, kapsa vaaritas Triin ja see oli supermaitsev. Ruumi korrastasid Marju ja Levia, appi jooksis ka Kersti. Koristusmeeskonnas olid Heili, Merike, Levia ja Marju. Küttis ja abistas Viljar. Abistas Enn ja Jaan).
Rahvas vajus aeglaselt kokku ja kella 19.40 saime sööma. Kokku oli meid pidutsemas 30 inimese ringis. Seega tubli seltskond. Ju jäid teised koju ahju kütma või siis ka mõnda ringiliikuvat viirust ravima ja aitäh neile selle eest, pole ju kena naabrit nakatada.
Libauudised algasid lausa etenduslikult, Meie Volli oli kirja pannud meie kosjalood. Nii tore on enda üle nalja visata, kui see huumorisoon ka kinni kasvab - no siis on küll jama. Vaatame, mis päriselt saab, sest kosjavärgist.
"Lootvina for Tartu forever!"

Järgnes pidulik hetk: Tõnu., kui külavanem ja MTÜ juhatuse esindaja, pidas kõne. Tõi välja parima ja sel aastal tunnustatakse Lootvinas kolme tublit tegijat:
*Küla Viljar - parim abiline, õllemeister, ahjukütja!
*Londi Jaan - tehniline tugi külaelule!
*Hennu Heli - tänu tehtud töö ja eestvedamise eest Lootvinas/Loginas!

Marju tänas personaalselt Jõulupesa parimat abilist ja idee taganttorkijat Helerannu Triinu ja tema tublit meest ning samuti Lille Merlet ja tema tublisid mehi (abikaasa, poeg, mehevend :-) - tänu neile sai Jõulupesa teoks ja külakeskus korda enne seda.
Vaarikese taluperenaisele TÄNU ja KIITUS südikate ideede eest!
Nüüd aga ülevaade meie esmakordsest (no meie mälu järgi ja vaielge kui tahate :-) heategevuslikust TORDIOKSJONIST. Kokku ilmus meie perenaiste ahjude ja käte koostööna kokku maitsvat teost. Kaks neist olid soolased: Pihlapuu talu "KEERULISED SOOLASED SUHTED" ja Muuga talu "KRÕHVITINE IBITZA". Magusatest hõrgutistest läksid müüki: Virga talu "MOONIKAIF", Enno talu "HÕRGUTIS PISARATENI", Ala talu "BANAANI RÕÕMURULL" ja Palli talu "SÜDAME ARMASTUS"....kokku, tänu lahkete panustajate osalusele, kogusime külaseltsile 67 eurot! Lisaks olid armsad külalised jätnud üle kümne euro ka annetus-tirinasse :-D Aitäh, tänu teie toetusele saab vetsupaberit ja mõnegi probleemi lahendatud. Üks mõte on saali ja koridori värviraha koguda!

Meie I heategevusliku oksjoni uhked staarid!
Peo saime käima tantsumänguga. Võistles neli tantsupaari ja võitjat ei selgunud, kuna väiksekasvuline žürii ei suutnud otsustada.
Levia ja Mihkel ehk paar number 2 võistlustantsuhoos!
Vahel oli veel lastele multifilmide audioviktoriin. Ja siis pidid algama Libauudised II blokk, kui meie Pendli Juhan otsustas jalgu sirutada ja kukkus ootamatult sirakile. Ehamatsime väga ära, sest Juhan oli natuke oimetu. Kutsusime abi välja ja kuigi kõik oli korras, viisid nad Juhani kaasa jälgimise alla, et oleks kindel, et kõik on korras. Täna hommiku tõi poeg Juhani koju ja temaga on kõik korras. Moraal ja õpetussõnad - tuleb ikka oma võimeid hinnata ja mitte seda va lõbusat kraami liialt tarvitada.
Meie Pendli Juhan puhkehetkes!

Võtsime siis ise ka istet ning mängimsime suurtele mõeldud Eesti filmiklassika audioviktoriini maha.
Kellaaeg oli juba nii kaugel ja lapsed lausa rippusid küljes, et kuna nüüd ometi need kuused põlevad....seega võtsime meie jõulupuud ehted küljest ning mehed tirisid puu lõkke poole (hea, et kuusejala küljest sain). Lõke oli oi kui uhke - (tegid Veljo ja Marek) - see sära ja leek olid uhked pimeduses. Leidsime, et sellest saab kindel traditsioon, et 6.01 õhtul põletame seal samas külarahva jõulupuid. Jätke meelde ja tulge koos kuiva kuusepuuga.
Nii need jõulupuud lõõmasid!

Pidu läks veel väiksemalt edasigi, Lumi tütrepere oli külas ja see oli nii tore kuulda, kuidas neil külaelu läheb. Peale kokkuleppeid juba südapäeval kokku saada, läksime koju magama ning kell 13 sõime külakeskuses jääkidest lõunasööki ning nentisime, et oli ikka pidu.
Järgmine küla ühissündmus peaks olema VASTLAD (sel aastal 28.veebruaril. See on teisipäevane päev). Teretulnud on ideed ja mõtted ning osalemine korraldusmeeskonnas.

NB! Vaata imet: niimoodi põlesid VILJARI leitud SÄRAKÜÜNLAD aastast 1977!


Rohkem lõbusaid PILTE SIIT.
Piltide autor Aivar Ein.













Kliki `kommetaare ei ole`lingile ja lisa oma arvamus! 
Seda saab nii anonüümselt, kui eesnime, vms versioonis. Ole aktiivne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar